Deze vijfde editie bleek een uitputtingslag voor mens en materiaal. Nog niet eerder was het zo lang warm en droog geweest in aanloop naar het evenement waardoor het parcours gort droog was. Op ruim twintig plaatsen in het parcours was sprake van, het onder mountainbikers zo gevreesde, ‘klapzand’. De deelnemers hebben alles uit de kas moeten halen op de gebieden van techniek, kracht en energie.

Desalniettemin zijn er veel deelnemers in geslaagd om hun eigen grenzen te verleggen door een grotere afstand te rijden dan ooit te voren. Drie deelnemers hebben zelfs het maximum aantal van tien ronden gereden. Onder deze omstandigheden een geweldige prestatie. Uiteindelijk zijn er tijdens het evenement zo’n 405 ronden gereden door de 125 deelnemers uit verschillende landen. Dit komt neer op ruim 10.000 kilometer!

Zoals gebruikelijk bij The Longest Day zijn de deelnemers zaterdag in de watten gelegd. Speciale sportvoeding werd gratis beschikbaar gesteld evenals een overheerlijke pasta maaltijd als lunch. Stramme spieren werden door de beschikbare masseurs behandeld en als afsluiting was daar de volledig verzorgde BBQ voor deelnemers, sponsoren en supporters.  

The Longest Day is een benefiet evenement waarbij geld is ingezameld voor Duchenne spierdystrofie en Stichting het vergeten kind. De organisatie is zeer tevreden over de totale opbrengst van zo’n 8.000 EUR wat is opgehaald door deelnemers en sponsoren. Een dergelijk resultaat maar vooral ook de enthousiaste reacties en gezellige sfeer maken dat wij alweer bruisen van de dieeen voor de volgende editie van The Longest Day op 23 juni 2018.  

Nieuws;

Inschrijving 2018 gestart

Vanaf vandaag kun je je inschrijven voor The Longest Day 2018!

Lees meer...

Datum 2018 bekend

23 Juni 2018 is de volgende editie van The Longest Day!

Lees meer...

Wat een succes!

Afgelopen zaterdag beleefde The Longest Day zijn lustrum. Voor de vijfde keer gingen zowel ervaren als recreatieve mountainbikes de uitdaging aan om zoveel mogelijk rondjes te rijden op het MTB parcours van de Loonse en Drunense duinen.

Lees meer...

Schrijf je in als team

Nieuw dit jaar bij 'The Longest Day' is de mogelijkheid om als team deel te nemen. 

Lees meer...

Vergunning verleend

Wij zijn er trots op dat The Longest Day officieel toestemming heeft om een evenement te organiseren in de Loonse en Drunense Duinen.

Lees meer...

Sponsoren

Volg ons