4NICK neemt jaarlijks deel aan Duchenne Heroes. Duchenne Heroes is een monster mountainbike tocht waarbij we in 7 dagen tijd ruim 700 kilometer volledig offroad zullen afleggen. We doen dat om aandacht te vragen- en geld in te zamelen voor Duchenne Spierdystrofie. 

Samen trappen wij DUCHENNE de wereld uit

Duchenne Spierdystrofie is een erfelijke progressieve ziekte die met name voor komt bij jongens. Duchenne breekt je spieren langzaam af waardoor kinderen naarmate ze ouder worden zwakker worden. Als peuter zien ouders vaak als eerste dat deze kinderen fysiek niet goed meekomen. Ze vallen vaak, breken veel. Rond hun twaalfde kunnen de jongens vaak niet meer lopen. Bekijk ook eens de filmpjes op onze foto & filmpagina. 

FATAAL

Hun spierkracht blijft afnemen tot ze niet meer zelfstandig kunnen eten, geen bladzijde meer kunnen omslaan, zich niet meer kunnen aankleden en ’s nachts tot wel acht keer omgedraaid moeten worden. Als de ademhalingsspieren te zwak worden is beademing nodig. Ook de hartspier wordt steeds zwakker en daarmee is Duchenne Spierdystrofie uiteindelijk altijd fataal. De meeste patiënten worden niet ouder dan 30.

HOOP

De netto opbrengst van Duchenne Heroes gaat naar onderzoek naar deze wrede ziekte. Met dit geld wordt onderzoek gesteund dat behandeling en medicijnen zoekt om kinderen met Duchenne een beter en langer leven te bieden. Er is hoop. De resultaten van een aantal onderzoeksprojecten zijn veelbelovend. Er is zicht op een mogelijk medicijn maar de tijd dringt! Ieder jaar sterven kinderen en jonge mannen aan Duchenne.

> Meer over Duchenne Spierdystrofie

> Meer over Duchenne Heroes

Sponsoren

Volg ons